Câteva zile cu valori de peste 30 de grade Celsius

10/08/2017

Vara pune piciorul în prag. De mâine, la Piatra Neamț temperaturile maxime ale aerului vor trece de 30 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea unele intensificări izolate. Pe timp de noapte, minima aerului se va situa între 14 și 16 grade Celsius.

Pentru astăzi, Administrația Națională de Meteorologie estimează valori de 28 de grade Celsius și un cer parțial acoperit. Spre seară e posibil să plouă. Precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice. Vineri, temperatura maximă a aerului va ajunge până la 30 de grade Celsius, iar cerul va fi mai mult senin. Sâmbătă și duminică va fi și mai cald. La ora prânzului, maxima din termometre va arăta 31 de grade Celsius. Cerul va fi variabil. Noaptea, minima aerului va scădea până la 16 grade Celsius. Ieri după-amiază, la ora14, la Piatra Neamț și Târgu Neamț se înregistrau câte 25 de grade Celsius. La Roman, maxima aerului urcase cu un grad mai mult. La aceeași oră, pe masivul Ceahlău erau 16 grade Celsius.

Conform estimărilor realizate de specialiștii Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, în Moldova, până în data de 11 august, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor atinge, în medie, 34 de grade Celsius, iar minimele 19 grade Celsius. Apoi va urma o scădere a temperaturilor, cu 6 grade pentru valorile maxime și 3 grade pentru cele minime, pentru ca până la finalul celei de a doua săptămâni să nu se mai înregistreze variații importante. Vor fi averse pe arii relativ extinse în jurul datei de 12 august și izolat în restul intervalului.

V. ANDRIEȘ