Carambol în intersecția de la Girov

15/03/2016

accident2_06Un băcăuan este autorul accidentului produs luni, 14 martie, în intersecția de la Girov.

Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, venea din drumul județean 156 A și când a intrat pe DN 15 s-a izbit într-o dubiță de transport marfă ce se îndrepta spre Roman. Impactul a fost atât de puternic, încât dubița a ricoșat într-o autoutilitară de pe sensul opus. „Din primele cercetări, se pare că un bărbat de 70 de ani, din Bacău, aflat la volanul unui autoturism, ajuns la intersecția DJ 156A cu DN 15 a intrat într-o autoutilitară ce se deplasa dinspre Piatra Neamț spre Roman, iar în urma impactului autoutilitara a ricoșat într-un alt autovehicul de pe sensul opus de deplasare“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Se pare că băcăuanul avea ceva viteză, singurul rănit fiind un pasager din dubița de marfă, iar victima a fost transportată la spital. În cauză se fac cercetări pentru a se stabilii exact împrejurările și responsabilii.

*Accident duminică, 13 martie, la ora 13

În mod cert nu din cauza alcoolului, dar rămâne ca polițiștii să stabilească exact în ce împrejurări a ajuns un șofer cu mașina pe contrasens.

Duminică, 13 martie, în jurul orei 13, un pietrean de 85 de ani aflat la volanul unui autoturism, la Brășăuți (Dumbrava Roșie), s-a izbit de un alt autoturism care se deplasa pe sensul opus, iar în urma impactului un pasager, în vârstă de 79 de ani, fiind rănit la cap. „În urma primelor cercetări, se pare că în timp ce un bărbat de 85 de ani, din Piatra Neamț, conducea autoturismul pe strada Voinței, din Dumbrava Roșie, ar fi pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism care se deplasa regulamentar“, a mai precizat subinspectorul Elena Bulgărea.

Pasagerul de pe scaunul dreapta față din mașina pietreanului, în vârstă de 79 de ani, a suferit un traumatism la cap și a fost transportat cu ambulanța la spital. Șoferul a fost testat etiloscopic și a reieșit că nu consumase alcool.

*Victimele alcoolului la volan

Din cauza alcoolului în schimb, un bărbat de 52 de ani, din Bicazu Ardelean, a accelerat într-o curbă și nu a mai putut evita un autoturism ce era parcat și de care s-a izbit.

Accidentul s-a produs sâmbătă seara și din fericire nimeni nu a fost rănit. „În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că în timp ce bărbatul conducea un autoturism pe DJ 127A, din direcția Telec – Bicazu Ardelean, într-o curbă la dreapta nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat regulamentar în afara părții carosabile, rezultând doar avariere celor două vehicule“, a mai spus ofițerul de presă. Conducătorul auto identificat la fata locului mirosea a alcool, fapt pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv.

În week-end-ul trecut, polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică și rutieră au depistat 4 șoferi care conduceau după ce au consumat alcool, dintre care doi au comis accidente, al doilea „curajos“ provocând doar pagube materiale în incidentul produs la Târgu Neamț. „Polițiștii au mai constatat o infracțiune de conducerea unui vehicul neînmatriculat și trei infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis sau având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice“, a mai precizat ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Cristina IORDACHE