Baraca unor sărmani, arsă în incendiu

11/03/2017

Un incendiu izbucnit la o baracă în care se aciuaseră niște sărmani, pe un teren viran din municipiul Piatra Neamț, a fost anunțat pompierilor joi, aproape de miezul nopții.

La locul evenimentului s-au deplasat 6 pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, care au stins incendiul. „În urma incendiului, a ars o baracă din lemn cu o suprafață de circa 10 mp și circa 10 mp de vegetație uscată. Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost coșul de evacuare a fumului și gazelor fierbinți neprotejat corespunzător față de materialele combustibile“, a declarat sublocotenentul Adrian Rotaru, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Tot joi, 9 martie, pompierii au mai fost solicitați să intervină la două incendii, provocate tot de coșurile de fum. După-amiază, prin apel la 112 militarii au fost chemați la Stânca, în comuna Pipirig, unde luase foc o casă. Patru pompieri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, de la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț, au acționat rapid și, împreună cu un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Pipirig însoțit de doi cetățeni, au oprit propagarea flăcărilor la toată casa, astfel că a ars doar funinginea din interiorul coșului. Dimineață, tot pompierii târg-nemțeni au intervenit și au stins incendiul izbucnit la o casă din satul Oglinzi, comuna Răucești. Șase militari cu o autospecială de lucru cu apă și spumă au acționat și au reușit să stingă flăcările înainte de a se extinde la acoperiș, și în acest caz arzând doar funinginea din hornul necurățat. (C.I.)