Şi în acest an, comercianţii au respecatat „datina” bine împământenită de a scumpi toate produsele în apropierea marei sărbători Pascale. De la zarzavaturi şi până la produsele din carne, toate preţurile aproape că s-au dublat.
Dacă pleci la cumpărături pentru masa de Paşti, te întorci cu mari dureri de cap, dar şi cu portmoneul golit. Toate ca toate, dar măcar să avem lefuri ca afară, şi n-ar fi nici o problemă, dar aşa…
„Înarmaţi” cu ceva matematică – vom pune cap la cap toate cheltuielile şi ne dăm seama că fără 300 de lei, nu prea avem ce căuta prin pieţe sau supermarketuri. Ieri, gospodinele care şi-au pregătit listele de cumpărături s-au văzut nevoite să mai renunţe pe ici pe colo, din anumite produse, pentru a putea cumpăra carne, cozonaci, vin şi alte delicatese. Cum pentru un singur miel de aproximaztiv 10 kilograme trebuie să plătim în jur de 220 de lei, în buget ne mai rămân doar 80 de lei. Un cozonac românesc costă 12 lei, iar cel de la fraţii noştri de sorgintă latină, face chiar şi de trei ori mai mult. Dar în fine, mergem mai departe. Nici cu zarzavaturile pentru borşul de miel nu stăm aşa de bine, căci toate s-au scumpit. Pentru o supă bună, e nevoie de morcov, ţelină şi pătrunjel. Iar dacă vrem să-i dăm savoare şi culoare, trebuie ca taman să-i mai adăugăm şi ceva tomate. Aşa încât, tot ieri, în acelaşi magazin am găsit destule roşii apetisante, care parcă ne făceau cu ochiul, dar pentru care trebuia să plătim aproape 10 lei de kilogram. Şi barabulele noi de import, made SUA, costau aproape 10 lei kilogramul. În fine, dacă tragem linie, nici măcar 500 de lei nu ne-ar ajunge pentru această „aventură” culinară acum, în Săptămâna Patimelor.
S-o,gasi vre-odebila sa dea atatea bani pe un Kg,de barabule, sau o fi gasit sacul cu bani cazuti din masina Postei,una peste alta asta e, –