Atenție! „Curajoși“ fără permis în trafic

09/04/2016

permiseUn bărbat din Tămășeni s-a urcat la volan, deși băuse și nici nu poseda permis, iar după câțiva zeci de metri a făcut accident.

Incidentul a avut loc pe un drum din comună, joi dimineață. „În ziua de 7 aprilie 2016, în jurul orei 10, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tămășeni au intervenit la o sesizare privind producerea unui accident de circulație soldat cu pagube materiale, produs pe raza comunei. La fața locului a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani, din Tămășeni, stabilindu-se că în timp ce acesta conducea un autoturism pe strada Traian din localitate, a acroșat un alt autoturism parcat în fața farmaciei, rezultând doar avarierea vehiculelor“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Polițiștii l-au testat și au avut surpriza să constate că „șoferul“ era băut bine, etilotestul indicând o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Roman, unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, a reieșit că nemțeanul nu deține permis de conducere, pentru nici o categorie de vehicule. „Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere unui autovehicul fără permis și sub influența alcoolului“, a mai spus ofițerul de presă.

* „Zbura“ pe șosea, fără asigurare, fără ITP, spre o amendă usturătoare și un dosar penal

Joi după-amiază, un echipaj de poliție rutieră a oprit în trafic un autoturism care circula cu viteza de 92 de km/h pe DN 12C, în localitatea Tașca, abatere înregistrată de aparatul radar de pe autospeciala de poliție. „În urma legitimării conducătorului auto, un bărbat de 33 de ani, din Bicaz Chei, și a verificării documentelor, a rezultat că remorca ce era tractată de autoturism avea aplicată o plăcuță cu număr de înmatriculare care nu corespundea cu cea pentru care era atribuit acel număr“, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea.

Mai mult, autoturismul avea inspecția tehnică periodică expirată, iar șoferul nu avea încheiată asigurarea obligatorie pentru autoturism. „Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă de 1.950 lei pentru încălcarea regimului legal de viteză în localitate, lipsa RCA și ITP, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulați sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare“, potrivit aceleiași surse.

*Curat ghinion: fără permis și cu dosar penal în câteva zile

Tot joi, polițiștii Postului de Poliție Podoleni au oprit în trafic, pe DJ 157, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, din Zănești. În urma verificărilor efectuate a reieșit că bărbatul avea permisul de conducere reținut, neavând dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, după ce în data de 3 aprilie 2016 a fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice.

La Costișa, un echipaj de poliție rutieră a depistat un bărbat de 34 de ani, din Răucești, în timp ce conducea un autoturism pe DN 15 deși avea permisul de conducere reținut. „În ambele cazuri sunt desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are acest drept“, a adăugat ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Cristina IORDACHE