Astăzi, la CAR Pensionari: O nouă expoziție de pictură Dumitru Bezem

13/06/2016

 

Bezem, DumitruNeobositul pictor pietrean Dumitru Bezem va deschide o nouă expoziție, de data aceasta la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Piatra Neamț.

Vernisajul expoziției va avea loc astăzi, 14 iunie, începând cu ora 17, iar prezentarea va fi făcută de criticul Lucian Strochi.

Anterioara expoziție purtând semnătura lui Dumitru Bezem a fost găzduită de Galeriile de Artă „Lascăr Vorel“ Piatra Neamț și avut vernisajul tot într-o zi de marți, dar pe 17 mai.

Tot anul acesta, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ au fost expuse tablouri reprezentând flori din creația lui Dumitru Bezem și aflate în colecția particulară Elena și Vasile Pleșca. Cu titlul „Flori de Dragobete“, expoziția din Sala Cupola a fost vernisată marți, 23 februarie.

Dumitru Bezem s-a născut la 23 octombrie 1947, în Tarcău, județul Neamț și a absolvit Facultatea de Arte Plastice Iași, promoția 1972, la clasa profesorului Dan Hatmanu. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) din România și a debutat expozițional în 1970, la Iași, în Sala Pașilor Pierduți a Universității „Alexandru Ioan Cuza“.

Expune consistent și insistent în Piatra Neamț începând cu anul 1975. Are numeroase prezențe, personale sau în expoziții de grup, în țară și în străinătate. Așa se face că tablourile lui Bezem se regăsesc în numeroase colecții particulare sau de stat, din România sau din numeroase alte țări. (M.B.)