Astăzi: Delegație nemțeană la Congresul Extraordinar ALDE

21/04/2017

O delegație formată din 28 de membri ai organizației județene ALDE va participa, astăzi și mâine, la congresele extraordinar și ordinar al Alianței Liberalilor și Democraților – ALDE, care vor avea loc la Palatul Parlamentului. Norma de reprezentare a fost stabilită după trei criterii – 30% din ponderea numărului de delegați va fi dată de numărul de membrii ai organizației, 30% de rezultatele la alegerile locale și 40% de rezultatele la alegerile parlamentare.

Congresul ordinar va avea două puncte importante pe ordinea de zi – dezbaterile politice și adoptarea unor documente. Cel de al doilea punct – alegeri pentru structurile de conducere la nivel național.

„Noua conducerea ALDE va avea un singur președinte și va imprima un cu totul alt demers politic în care vor fi incluse pragmatismul și grija deosebită pentru starea națiunii. ALDE își propune acest demers din pozițiile unui liberalism autentic, de fapt, singura forță liberală autentică din România“, spune Ion Asaftei, președintele ALDE Neamț.

Ceea ce se va întâmpla mâine, la Palatul Parlamentului, s-a anticipat la Neamț cu mai bine de jumătate de an: conturarea unei conduceri județene unice, cu un singur președinte, Ion Asaftei, după ce ex-deputatul Cătălin Drăgușanu și fostul consilier județean Mihai Alexandru au fost excluși din partid, de către forurile de conducere din organizația județeană.

Anul acesta, vor avea loc alegeri în ALDE Neamț, primele după ce Partidul Liberal Reformator condus de Tăriceanu și Partidul Conservator condus de Constantin au fuzionat prin absorbție și au realizat o nouă construcție politică, aflată acum la guvernare alături de PSD.

ALDE Neamț are 51 de consilieri, un vicepreședinte de Consiliu Județean, un primar – Vasilica Crețu la Dobreni, și doi viceprimari – la Poiana Teiului și Brusturi. (M.O.T.)