Asaftei: ALDE Neamț nu l-a „pierdut pe drum“ pe deputatul Drăgușanu

02/09/2016

ALDE2016_09_02-03* Deși spune că „din nefericire, domnul Luca are dreptate“ în susținerea că Drăgușanu ar fi trădat ALDE și că a amenințat chiar că va distruge organizația județeană, copreședintele Ion Asaftei susține că „nu am nici un semnal că nu am fi o echipă“

Analiza politică făcută în conferința de presă susținută, vineri, de copreședintele ALDE Neamț – Ion Asaftei împreună cu prim-vicepreședinții Iulian Luca și Alexandru Mihai a ajuns, inevitabil, și la locul pe care îl are celălalt copreședinte, Cătălin Drăgușanu. Nu din inițiativa gazdelor, ci a reprezentanților mass-media, e drept. „Domnul Drăgușanu a fost și într-o perioadă în concediu și nu aș putea să spun că l-am pierdut pe drum, ci aș putea să fac o altă afirmație: e destul de ocupat, efectiv este un om foarte ocupat, ca deputat. Deocamdată, putem considera că nu am nici un semnal că nu am fi o echipă, din partea dumnealui, și nu cred că au nici colegii noștri. A fost o ședință, aseară, a Biroului Municipal ALDE și iată că își mai face apariția din când în când. Probabil că, dintr-o anumită perspectivă și dintr-un anumit punct de vedere, ar trebui ceva mai mult, mai activ, mai insistent, dar fiecare își reglează tonusul politic așa cum simte și cum crede“, a precizat Ion Asaftei.

De asemenea, în legătură cu o anumită declarație susținută de prim-vicepreședintele ALDE Neamț în care se afirma că Drăgușanu ar fi trădat ALDE și că a amenințat chiar că va distruge organizația județeană, Ion Asaftei a precizat: „Din nefericire, domnul Luca are dreptate. Zic din nefericire pentru partid, fără a considera afirmațiile mele ca un atac la domnul Drăgușanu. Sub nicio formă! Dar trebuie să facem și precizarea că fiecare din cei de față sau alții din Biroul Județean și, dacă vreți, chiar simplii membri ai partidului nostru, în virtutea dreptului democratic și a democrației interne de partid, poate să facă aprecieri care, la un moment dat, vor fi supuse unei anumite analize în Biroul Județean, pentru că ele nu pot fi lăsate la întâmplare“.

O concluzie a momentului care se poate desprinde după întâlnirea de ieri de la sediul ALDE Neamț este că, deși lucrurile sunt încă bine ținute în interior, între organizatorii conferinței de presă, cel puțin, dacă nu între o parte mult mai mare a organizației județene, pe de o parte, și actualul parlamentar Cătălin Drăgușanu, pe de altă parte, au intervenit câteva puncte divergente. Dacă acestea vor duce spre absența celui din urmă de pe listele pentru parlamentare, e greu de spus deocamdată. Cert este că acum există un singur doritor, Iulian Luca. „Astăzi (vineri – n.red.) mi-am depus la secretariatul partidului o scrisoare de intenție pentru a candida pentru o funcție de senator“, a precizat acesta. Și, pentru moment, este singurul de la ALDE Neamț.

Desigur, din afirmațiile gazdelor nu au lipsit considerații despre un partid „aproape inexistent pe scena politică în ultima perioadă, dar care, din timp în timp, se autoresuscitează“ (PNL) sau „o declarație nefericită pe care a făcut-o ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, declarație care a produs stupefacție și îngrijorare, și nemulțumire pe ambele maluri ale Prutului.

Mihael BALINT