„Arși“ cu dosar penal pentru petarde

05/01/2017

Ultimele acțiuni ale polițiștilor de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Neamț au dus la depistarea a patru nemțeni care dețineau ori vindeau petarde fără a avea autorizație. Toți patru s-au ales cu dosare penale și riscă închisoarea de la 3 luni la un an.

În ultimele două zile ale anului trecut, polițiștii au confiscat 1.543 de petarde și o baterie de artificii. Un bărbat de 32 de ani a fost depistat vineri, 30 decembrie, pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Roman în timp ce deținea fără drept o baterie de artificii cu 19 focuri. „Artificiile au fost confiscate și pe numele bărbatului a fost deschis dosar penal pentru infracțiunea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Tot vineri, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț au executat o acțiune în zona Dărmănești. Într-un bar a fost depistat un bărbat de 47 ani care avea asupra sa 5 cutii a câte 60 bucăți de mini-pocnitori.

Sâmbătă, 31 decembrie, în urma unor verificări făcute de polițiștii Postului de Poliție Borca, a fost găsit un bărbat de 81 de ani, din localitate, care avea acasă și vindea doritorilor pocnitori, însă fără să fi fost autorizat. Polițiștii au confiscat 883 de pocnitori.

La Roman, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției municipiului Roman a depistat, în flagrant, un bărbat de 40 de ani, din Săbăoani, care vindea, pe strada Sucedava, 360 de petarde. Cum legea interzice deținerea unor astfel de obiecte pirotehnice, polițiștii le-au confiscat și i-au deschis nemțeanului dosar penal.

Poliția Neamț nu a avut sesizări în perioada sărbătorilor de Anul Nou legate de evenimente nedorite provocate de petarde sau artificii.

Cristina IORDACHE