Arestat, după ce a vrut să fure o bicicletă

16/05/2017

Un bărbat din Roman a fost surprins în timp ce voia să fure o bicicletă din scara unui bloc, din localitate.

Proprietarul l-a găsit în momentul când trăgea de bicicletă, iar hoțul a apucat să fugă. Omul a sesizat situația și a făcut o plângere la poliție, iar a doua zi suspectul a fost identificat și reținut, apoi prezentat la procuror. „În urma documentării activității infracționale a unui bărbat de 47 de ani, din Roman, polițiștii au dispus reținerea acestuia în data de 15 mai 2017, iar instanța de judecată a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Bărbatul este cercetat pentru faptul că în seara zilei de 14 mai 2017, a încercat să sustragă o bicicletă de pe scara unui bloc, însă a fost prins în flagrant de persoana vătămată, un bărbat de 46 de ani. Persoana bănuită de săvârșirea faptei a fost preluată de polițiști și reținută pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt calificat“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

Parchetul Roman a prezentat instanței propunerea de arestare preventivă a suspectului și luni, 15 mai, Judecătoria Roman a emis mandatul: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman în dosarul de urmărire penală nr. 1444/P/2017 și, în consecință: În temeiul art. 223 alin. 2 teza a II-a din noul Cod de procedură penală (NCPP) și art. 225 NCPP dispune arestarea preventivă a inculpatului Ursu Vasile-Ion, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la infracțiunea de tâlhărie, prevăzută de art. 32 alin. 1 din noul Cod penal (NCP) raportat la art. 233 NCP, în dauna persoanei vătămate M.P., pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15 mai 2017 și până la data de 13 iunie 2017“, spune soluția pe scurt a instanței.

De la Judecătorie, bărbatul a fost condus sub escortă și încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Neamț. Până ieri, nu atacase decizia de arestare, dar inculpatul mai are o zi la dispoziție. (C.I.)