Ard miriştile!

29/07/2015

miristi arsePompierii nemţeni au intervenit la stingerea a 3 incendii de vegetaţie uscată şi mirişti în cursul zilei de marţi. La ora 12 a fost anunţat un incendiu de vegetaţie în zona şoselei de centură a municipiului Roman. Acolo au acţionat 5 militari cu o autospecială şi au stins flăcările ce au ars 500 mp de vegetaţie uscată, aprinsă cel mai probabil de un fumător neglijent.

Seara, la 20,21, ardea miriştea de la Negriteşti, comuna Podoleni. „La locul indicat s-au deplasat patru subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi au constatat că incendiul se manifesta sub formă de focare, pe o suprafaţă de 1900 mp. Pompierii au stins incendiul, izbucnit probabil din cauza focului deschis în spaţii deschise”, a declarat sublocotenentul Andrei Grancea, ofiţerul de presă al ISU Neamţ.

Noaptea, un apel care indica un incendiu la Bozieni, a trimis un echipaj de 5 pompieri de la Roman cu o autospecială în judeţul Bacău. Acolo au ajuns şi memnrii SVSU Oniceni cu o autospecială şi împreună au stins incendiul care cuprinsese 500 mp de vegetaţie uscată de la marginea satului Vovrieşti, comuna Băceşti, Bacău. Tot de la o ţigară aprinsă aruncată aiurea.

C.I.