A ajuns pe mâinile medicilor când şi-a văzut casa în flăcări!

11/09/2017

Coşul de fum te poate ruina dacă nu este curăţat şi protejat termic în mod corespunzător. Asta tot spun pompierii, dar nu toată lumea înţelege. O casă din comuna Grinţie, satul Grinţieşul Mare, a luat foc, în dimineaţa de 10 septembrie, exact din cauza coşului de fum neprotejat termic în mod corespunzător. Şi în timp ce acoperişul ardea, proprietara locuinţei a suferit un atac de panică.

Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Gărzii II Poiana Teiului şi un voluntar din cadrul campaniei de voluntariat ,,Salvator din Pasiune” la ISU Neamţ. Echipajul de paramedici SMURD a acordat primul ajutor proprietarei locuinţei, în vârstă de 56 de ani, care a suferit un atac de panică, nefiind transportată la spital, ne-a transmis ISU Neamţ.

În urma evenimentului au ars aproximativ 100 mp din acoperişul casei, construit din plăci de azbociment şi astereală din lemn, precum şi magazia din lemn lipită de casă.

Geanina NICORESCU