Adolescent băut la volan, prin Piatra Neamț

06/03/2017

*Polițiștii au depistat, în acest week-end, 7 șoferi sub influența alcoolului

Un tânăr de 17 ani, din Rediu, a fost depistat conducând noaptea, prin Piatra Neamț, băut.

La vârsta lui, nu avea cum să aibă permis auto, dar asta nu l-a împiedicat să facă o plimbare cu mașina. Din fericire, a fost oprit de un echipaj de rutieră, pe bulevardul Decebal. „În noaptea de 4 spre 5 martie 2017, un echipaj de poliție rutieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pe bulevardul Decebal, din municipiul Piatra Neamț, un autoturism condus de către un tânăr de 17 ani, din Rediu. Acesta nu poseda permis de conducere și în urma testării cu aparatul etilotest a reieșit că se afla sub influența alcoolului, valoarea rezultatului indicând o valoare de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

De vineri până sâmbătă noaptea, polițiștii nemțeni au găsit șapte șoferi băuți în trafic, iar unul a dat peste o țeavă de gaz metan, în orașul Târgu Neamț. În noaptea de 3 spre 4 martie 2017, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a oprit pe bulevardul General Nicolae Dăscălescu un autoturism condus de o tânără de 23 de ani, din Piatra Neamț. Tânăra mirosea a alcool, ața că a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoarea de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, precizează aceeași sursă.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani, aflați în serviciul de patrulare pe strada Orizontului, au oprit pentru control un autoturism ce avea o traiectorie sinuoasă. Întrucât conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani, din Roman, emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Vineri după-amiază, polițiștii rutieri au intervenit la un accident de circulație soldat doar cu pagube materiale, produs pe raza orașului Târgu Neamț. La fața locului a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 42 de ani, din Vânători Neamț, care a fost testat alcoolscopic, rezultând că se afla sub influența alcoolului. „Acesta a condus autoturismul pe strada Vasile Alecsandri și a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu o țeavă de gaz metan de pe același sens de mers, pe care a rupt-o. În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că acesta nu figurează cu permis de conducere“, a adăugat ofițerul de presă. Tot în seara de 3 martie, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț a depistat, în trafic, un bărbat de 32 de ani, din Petricani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 155M, având permisul de conducere anulat din iunie 2015. În urma testării alcoolscopice a bărbatului, a rezultat o valoare de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara de 4 martie 2017, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Roman a depistat în trafic, pe strada Bogdan Dragoș, un conducător auto care se afla sub influența băuturilor alcoolice, conform rezultatului pozitiv al testării cu aparatul etilotest. În aceeași seară, la Târgu Neamț, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 47 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Toți cei șapte au dosare penale.

Cristina IORDACHE

1 Comentariu la acest articol. Alatura-te conversatiei.

  1. vasile 06/03/2017 la 9:29 -

    Pentru alcool la volan,trebuie inchisoare !!!