Acţiune umanitară de anvergură pentru copiii îngrijiţi la Mănăstirea Paltin, Petru Vodă

22/09/2017

Alimente pentru 3 luni, rechizite pentru tot anul şi îmbrăcăminte– donate prin Asociaţia “Codrin” şi UNIFERO

Printr-o “mobilizare generală”, aşa cum a numit-o Monica Sofron, preşedinta Asociaţiei “Codrin” din Piatra Neamţ, la porţile Mănăstirii Paltin Petru Vodă au ajuns, zilele trecute, maşini întregi cu alimente, produse pentru igienă, rechizite şi haine pentru cei 20 de copii aflaţi în grija monahilor, dar şi daruri pentru cei 40 de bătrâni găzduiţi în aşezământ.

Împreună cu oamenii de suflet ce ne susţin mereu, am reuşit, şi de această dată, ducem mare parte din cele necesare vieţii de zi cu zi pentru vreo 3 luni de zile. Copiii, îngrijiţi cu mare dăruire de Maica Mariami, cât şi vârstnicii, provin din medii foarte diferite, dar au un numitor comun: săracia, boala, disperarea, deformarea sufletească datorată suferinţelor şi violenţelor îndurate. Pentru cei mai mulţi, rânduiala monahală de fiecare zi devine un adevărat balsam sufletesc, şi ne dorim să contribuim fiecare dintre noi la alinarea suferinţelor şi la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă, de zi cu zi. Mulţumim tuturor celor ce ne-au sprijinit şi de această dată, demonstrând astfel că împreună, fiecare în măsura posibilităţilor, putem aduce mare ajutor celor aflaţi în nevoi”, a precizat Monica Sofron.

La reuşita acestei acţiuni umanitare au contribuit oameni deschişi la suflet, oameni pozitivi şi gata oricând să le ofere o mână de ajutor celor aflaţi în dificultate.

Monica Sofron mulţumeşte doamnei Smaranda Cazan-Livescu – preşedinta UNIFERO, care a donat banii obţinuţi la Spectacolul Umanitar organizat cu ocazia celei de a X-a Conferinţe Internaţionale UNIFERO, pentru rechizitele necesare pe tot anul şcolar celor 20 de copii din aşezământ, d-nei Ropcian –de la Bibliopolis- pentru minunatele ghiozdane Disney şi seturi de creaţie cum nu au visat aceşti copii să aibă, pentru dulciuri-celor de la Eurodiscount şi PrisiProd, firmei Bella România- pentru 500 role hârtie igienică şi numeroasele pachete de absorbante, Ioanei Ştefan- de la Clinica Petrodava- cea care organizează periodic acţiuni caritabile la Caminul de copii şi cel de bătrâni de la Mănăstirea Petru Vodă; farmaciei Ardealul pentru zecile de pachete de şerveţele umede şi pentru discounturile oferite mereu pentru procurarea de medicamente şi vitamine; doctoriţei Daniela Marcoci, pentru sprijinul oferit în organizarea cursurilor de igienă- care susţin financiar mare parte din acţiuni, pentru achiziţionarea de medicamente, vitamine, crème, lăzile de fructe (lămâi, grapefruit, banane) şi saci de legume (ceapă albă şi roşie, fasole, soia, măsline, morcov, păstârnac, pătrunjel, ţelină, usturoi); soţilor Elena şi Răzvan Presura şi Anei- care si de această dată au participat la acţiune, precum şi tuturor prietenilor şi cunoştintelor care au donat îmbrăcăminte, încălţăminte, lenjerii pentru copii şi bătrâne.
Cuvintele de mulţumire poate par multe, dar sunt puţine şi parcă aş vrea să nu uit pe nimeni şi le încarc de mai multă căldură, căci contează enorm în aceste vremuri mai delicate din punct de vedere financiar şi material să te mai susţină cineva în astfel de acţiuni de suflet. Atitudinea unui om faţă de aproapele sau, este măsura harului pe care acesta îl poartă în el însuşi!”, a subliniat Monica Sofron.

Geanina NICORESCU