Absolvenții de liceu pot opta pentru Academia de Poliție

16/05/2017

Tinerii nemțeni care doresc să urmeze o carieră de ofițer de poliție mai au la dispoziție doar două săptămâni pentru a se înscrie la concursul de admitere organizat de Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza“. Anul acesta sunt disponibile 290 de locuri la Facultatea de Poliție, dintre care 8 pentru rromi, 6 pentru maghiari și 4 pentru alte minorități. Mai sunt 50 de locuri la frecvență redusă, pentru agenții care au minim un an vechime în cadrul structurilor MAI.

Alte 115 locuri sunt la Facultatea de științe Juridice și Administrative, specializarea Drept. La Facultatea de Poliție de Frontieră sunt 50 de locuri.

Absolvenții trebuie să știe că cererile de înscriere pentru academie se pot depune până la data de 26 mai 2017. La alte școli de poliție, termenul de înscriere este mai redus. La școlile de agenți de poliție „Vasile Lascăr“ Câmpina, „Septimiu Mureșan“ Cluj-Napoca și la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu“ Oradea se pot depune cereri până pe 21 iulie. La Câmpina sunt 554 de locuri, din care 14 pentru rromi și 8 pentru alte minorități. La Cluj sunt 150 de locuri, la fel și la Oradea – pentru agenți de frontieră, imigrări și pașapoarte.

Geanina NICORESCU

< Articolul anterior
Tone de gunoaie în flăcări
Urmatorul articol >
Șoferi pentru Canada și SUA