A căzut cu tot cu stâlp

29/06/2013

Constantin Teodor G. (42 de ani), din Piatra Neamţ, a suferit un grav accident de muncă după ce a căzut de pe un stâlp de telecomunicaţii. Incidentul a avut loc joi, în jurul orei 13,30, în timp ce bărbatul, angajat ca tehnician la Romtelecom, era urcat pe un stâlp şi tocmai termina de  închis o bridă.

„În momentul când efectua lucrarea, stâlpul adiacent de care era fixată brida s-a rupt şi l-a tras pe salariat de pe scară. Omul a căzut de la o înălţime de patru metri, lovindu-se la coloană. Salariatul are o vechime de peste 21 de ani în activitate, iar cercetarea evenimentului este realizată de o comisie desemnată din cadrul unităţii”, a declarat juristul Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ.

Tehnicianul efectua lucrări la un traseu din satul Scăricica, comuna Alexandru cel Bun, şi a suferit un politraumatism cu o contuzie pulmonară gravă, fiind transferat cu ambulanţa la Iaşi. Competenţa de cercetare a împrejurărilor şi mai ales a cauzelor care au făcut posibil acest accident, soldat cu incapacitate temporară de muncă, revine Romtelecom.

C. IORDACHE