7 incendii de sâmbătă până duminică

22/11/2016

incendiu-casa-mansardaPompierii nemțeni au fost solicitați și au intervenit la stingerea a șapte incendii în două zile.

Sâmbătă, la Piatra Neamț și la Roman au ars două containere de gunoi, după ce fumători au aruncat țigările nestinse. La Piatra Neamț au acționat 4 militari cu o autospecială și au stins incendiul în care au ars 10 kg gunoi menajer și jumătate din europubelă, iar la Roman tot 4 pompieri au stins incendiul în care au ars 100 kg de deșeuri menajere și tot tomberonul din material plastic.

Tot sâmbătă, seara, într-un apartament din Roman a izbucnit un incendiu la care s-au deplasat pentru intervenție 6 subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. „Au ars materiale textile și o găleată din plastic, cauza probabilă a incendiului fiind efect termic al curentului electric“, a declarat locotenentul Marcel Bucur Țepeș, ofițerul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

La interval de 10 minute, cu puțin înainte de ora 22, pompierii au fost chemați la Podoleni și la Târgu Neamț pentru a interveni la două incendii de sezon. Incendiul care a cuprins mansarda unei locuințe din satul Negritești (comuna Podoleni) a fost stins de 11 subofițeri de la Detașamentul de pompieri Piatra Neamț, care au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. „Au ars acoperișul casei pe o suprafață de 80 mp și lucarna. Cauza probabilă a incendiului este coșul de fum cu defecțiuni“, a precizat aceeași sursă. Șapte subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț au intervenit și au stins incendiul izbucnit la o casă din localitate, unde a ars doar funinginea de pe coșul de fum, lăsat necurățat înaintea de venirea iernii.

Duminică, 20 noiembrie 2016, pompierii au fost chemați, la ora 11:43, să stingă incendiul izbucnit la o locuință din Cotu Vameș, comuna Horia. La locul intervenției s-au deplasat nouă subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Au ars patul și lenjeria de lângă sobă, din cauza jarului căzut. Seara, la ora 22:13, pompierii târg-nemțeni au fost solicitați la Rădeni, comuna Păstrăveni, unde ardea gardul unei case. „La locul intervenției s-au deplasat șase subofițeri cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Neamț, care au lichidat incendiul. Au ars 20 metri liniari din gard, cel mai probabil din cauza fumatului în locuri nepermise“, a mai spus oficialul ISU Neamț.

Cristina IORDACHE